Välrenommerade musiker till Ekbackskyrkan den 17/11

På lördag  gästas Ekbackskyrkan av Carl Pontén och Daniel Svenson, båda två med musikaliska kvaliteter och  erfarenheter bakom sig.

Konserten anordnas av Ekbackskyrkan, och det är gratis.

Tid & plats:

Ekbackskyrkan
Parkvägen 17
Vingåker
 
Mer information finns tillgänglig på Ekbackskyrkans hemsida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till konsert med Daniel Svensson, tenor och Carl Pontén, piano, lördag 17 november kl 16.

Konserten anordnas av Ekbackskyrkan i samarbete med Vingåkers kommun. Fritt inträde.

Daniel Svenson Tenor, påbörjade sin musikutbildning på Ljungskile Folkhögskola. Därefter har han hunnit med musiklärarprogrammet på musikhögskolan i Göteborg, sångstudier på Vadstena Folkhögskola och operastudion på Kulturama i Stockholm och tog 2012 slutligen examen från Operahögskolan i samma stad. Sedan dess har han frilansat som sångare och medverkat bla vid Fantomen på Operan som sattes upp på cirkus i Stockholm 2016/17.

Sommaren 2017 debuterade han i rollen som Pinkerton i Madama Butterfly på skånska operan. Sommaren 2018 medverkade Daniel i ensemblen i Kammaropera syds Läderlappen som kommer att TV-sändas i mitten av december. Efter årsskiftet väntar ytterligare en Puccini-debut, då som Rodolphe i La Boheme som åker på turné runt om i Danmark.

Daniel bor sedan 2016 utanför Vingåker tillsammans med sin familj.

Carl Pontén Piano, började sin formella musikutbildning i Italien efter stipendier från Italienska kulturinstitutet i Stockholm. Han tog en Bachelor i piano vid Musikonservatoriet i Florens med studier för prof. Pietro Rigacci. Därefter studerade han i Prag för Radoslav Kvapil och vid Mozarteum i Salzburg för Andrzej Jasinski. Han tog också kammarmusikkurser i Trieste, Italien med Dario di Rosa från Trio di Trieste.  Några av höjdpunkter i karriären inkluderar en live-radiosändning från Cultural Center i Chicago, en turné med Guatemalas symfoniorkester i Sydamerika, pianorecitals i Havanna, Kuba, konsert i Nordens hus i Reykjavik, konsert på Pearls of Ohrid- festivalen i Makedonien och för kungaparet i Örebro. Carl ger regelbundet kurser i piano och kammarmusik och har bl.a. undervisat vid musikinstituten i Sarajevo, Karlsruhe och Riga. Han har nyligen turnerat i Ryssland med den välrenommerade David Oistrakh-kvartetten framförande pianokvintetter av Sjostakovitj och Francks.

Carl är grundare av Julitafestivalen och Swedish International Duo Competition. Han har fått utmärkelser från Kungl. Musikhögskolan, Södermanlands Landsting och Katrineholms kommun.

Vingåkersbladet