Bio Kontrasts höstprogram

Säsongen börjar den 30 september kl 19 när det visas ”Edie” efter ett kort årsmöte.
Höstens program:

30 september kl 19 – Edie Längd: 1t 42m Regi: Simon Hunter
DET ÄR ALDRIG FÖR SENT ATT HITTA SIG SJÄLV
83-åriga Edie tycker inte att det finns något som heter “för sent”. Så hon lämnar sitt gamla liv, pratet om ålderdoms-hemmet, packar sin vandringsryggsäck och ger sig ut på det äventyr hon aldrig tog sig för – att besegra det mäktiga berget Suilven i Skottland.
En härlig film om att ta vara på den tid man har, och göra det mesta av den. Fantastiska vyer, starka karaktärer: Sheila Hancock blev den äldsta personen att bestiga Suilven – på riktigt!

14 oktober kl 19 – Hasse & Tage – en kärlekshistoria Längd: 1t 45m Regi: Jane Magnusson
Komikerduon Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

28 oktober kl 19 – I trygga händer Längd: 1t 47m Regi: Jeanne Heery
Lilla bebisen Theos osäkra framtid ligger i socialtjänstens händer, då han lämnats till adoption vid födseln. Samtidigt har ofrivilligt barnlösa Alice kämpat i tio år för att bli mamma. Men då den biologiska modern har två månaders ångerrätt är det bokstavligen många händer med i spelet för att trygga lille Theos tillvaro innan han kan förenas med Alice och de kan börja sitt liv tillsammans.
Kritikerrosat franskt drama om två själar på jakt efter kärlek: en kvinna som vill bli mor och ett litet barn som vill ha en familj. Med franska stjärnskådespelarna Sandrine Kiberlain (Kärlek och brott, Violette) och Gilles Lelouche (C’est la vie, Berätta inte för någon) i huvudrollerna.
Fika efteråt.

11 november kl 19 – 438 dagar Längd: 2t 04m Regi: Jesper Ganslandt
Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson tog sig via Somalia över till Etiopien med hjälp av gerilla-soldater från ONFL. De är där för att dokumen-tera Lundin Petroleums verksamhet i regionen. De tillfångatas av etiopiska soldater och döms för terror-brott till 11 års fängelse och får avtjäna straffet i det ökända Kality-fängelset.
Filmens bild av de hemskheter de fick utstå känns verkligen och det man är förvånad över är att de överhuvudtaget överlevde. Dock finns mycket hopp och kamratskap bland fångarna också. De försöker leva ett “drägligt” liv.

25 november kl 19 – BlackkKlansman Längd: 2t 15m Regi: Spike Lee
Spike Lees senaste joint serverar ett stycke svart historia inbakad i ett underhållande och spännande polisdrama. Detta är den osannolika men sanna historien om Ron Stallworth, en svart rookie från Colorado Springs.
Han har just blivit stadens första svarta polis. Snart tröttnar han på slavdagarna i polisarkivet och kräver ett undercover-uppdrag. Ron får infiltrera ett föreningsmöte med kopplingar till Svarta pantrarna. Han har dock andra planer, och ringer upp lokala Ku Klux Klan för att be om ett medlemskap.

9 december kl 19 För att kunna visa en aktuell film väntar vi till mitten av november innan den bestäms. Fika efteråt.

Priser
Varje föreställning kostar 100 kr om man köper en lösbiljett. Medlemskort för säsongen kostar 400kr för alla sex filmer. Man kan betala kontant vid föreställningen eller med swish 123 527 71 81 eller bankgiro 708-2399.

För flera upplysningar kontakta Robin Ashby 076-965 64 84.

Robin Ashby