Rösta i riksdagsvalet den 11 september

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT


I år kan man förtidsrösta med start den 24 augusti. Behöver man brevrösta så kan man beställa material för det i början av juni på https://www.val.se/att-rosta/var-rostar-jag/bestall-material-for-brevrostning.html.


Den 23 juli skickas röstkort till röstberättigade i utlandet, och tidigast den 28 juli får man skicka iväg sin brevröst om man av någon anledning befinner sig utomlands.Den 24 augusti så ska alla som är röstberättigade i Sverige ha fått sitt röstkort.
I samband med detta så så ska bosatta utomlands senast ha fått sina röstkort. Den officiella förtidsröstningen inleds nu.Den 11 september är det valdag. Vallokalerna är öppna mellan 08.00 till 20.00, därefter börjar räkning av rösterna.
val.se publiceras ett preliminärt valresultat.

Vingåkersbladet