Höstens filmer hos Biokontrast inleds med en fransk dramafilm 9/10

Madeleine och taxichaffören (1 tim 31 min) bjuder på en gripande och oväntad berättelse om vänskap och livets omvälvande resor. I filmen möter vi taxichauffören Charles, spelad av Dany Boon, som genomgår en dålig dag på jobbet tills hans öde korsas med den ovanligt varma och pratglada 92-åriga damen Madeleine.

Det som börjar som en vanlig arbetsdag för Charles förvandlas till något extraordinärt när han tar på sig uppdraget att köra den livfulla Madeleine genom Paris olika stadsdelar. Trots den kärva starten på dagen blir resan en vändpunkt för båda karaktärerna och markerar början på en varm och oförutsägbar vänskap.

I denna charmiga "road movie" får vi följa med på en resa genom Paris och ta del av korta berättelser som avslöjar Madeleines händelserika och dramatiska liv. Genom skickligt utforskande av stadens olika atmosfärer och kulturer blir Paris själv en viktig karaktär i berättelsen, och dess gator och torg speglar de olika skeden av Madeleines fascinerande liv.

Med skådespelarnas genuina prestationer och en välavvägd blandning av humor, värme och gripande ögonblick, målar "Madeleine och taxichaffören" upp en rörande bild av oväntad vänskap och det ovärdeliga värdet av att dela livets resa med andra.

Filmen visas i samband med årsmötet för BioKontrast.
Aktuellt
Filmvisning med Biokontrast: Madeleine och taxichaffören
Storgatan 56, 643 30 Vingåker 100 kr
Klockan 19:00
9
Okt

Vingåkersbladet